Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2009 13:44 - Почистване на бронз
Автор: geronimo14 Категория: Хоби   
Прочетен: 27310 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.04.2009 12:24


Бронзът е медна сплав. В модерните времена, бронза е сплав от мед и всякакви метали освен цинк. Той обикновено е по-скъп от месинга и по-устойчив на корозия. Бронзът образува патина (зелен цвят), която е защитена с метал и често е използва-
на в произведения на изкуството.Възпроизведена тя се нарича Верде. Бронзът ще се влоши бързо, ако е изложен на влага , хлориди или сулфиди.


Твърдият бронз често е лакиран (в завода), за да се предпази за финала. Полираният бронз има нужда от обезапрашаване и избърсване с влажна кърпа. Използвайте лак,ако има пукнатини или шупли.


Пазете бронза ,като го  чистите по-често. Натрупването на прах и мръсотия разяжда металната повърхност. Прах-редовно използвайте мека кърпа. Не пипайте прекалено стриктно, особено по отношение на всякакви изпъкнали части. Ако една бронзова фигура е била пренебрегвана от дълго време и е покрита с мръсотия, старателно почистете с мека четка. Отстранете всичката прах  и след това леко изтъркайте цялата повърхност с микрофибърна кърпа. За  по-задълбочено почистване, внимателно измийте с разтвор от 1 супена лъжица сол и , 1 / 2  вода. Изплакнете добре. Полирайте с меден полиш или восък

Ако искате висока полировка, натопете кърпа в течен восък и приложете към парчето. Когато изсъхне, полирайте леко до висок гланц. Това восък лечение също може да се дава на бронзови фигури, които се намират на открито.
"Бронзова болест" е една от най-сериозните опасности за бронза. Това заболяване, причинено от хлориди и кислород съчетано с влажна среда, също атакува и медта . Заболяването е под формата на внезапна поява на малки петна от корозия и се отличава с груби светло зелени петна. "Бронзова болест" обикновено може да бъде спряна чрез измиване на парче във вряла дистилирана вода Може да се наложи да се накисне обект за седмица или повече в дестилирана вода. Ако това лечение не работи, се консултирайте с музей експерт относно използването на силен разтвор от натриев карбонат или потърсете специалист.

Бронзово почистване : сол, оцет и брашно. Разтворете 1 чаена лъжичка сол в 1 чаша бял оцет. Добавете брашното достатъчно,за да се направи пюре. Приложете пастата на бронза и нека престои  за 15 минути до 1 час. Изплакнете с чиста, топла вода и полирайте.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: geronimo14
Категория: Забавление
Прочетен: 1058549
Постинги: 197
Коментари: 90
Гласове: 2610