Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2009 15:11 - Какво ни кара да се подложим на пластична операция
Автор: geronimo14 Категория: Забавление   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
0



Желанието за промяна е заложено в самите нас откакто света съществува. В зависимост от степента на конкурентност на средата, в която живеем, и личната ни нагласа, може да бъде по-силно или по-слабо. Преди да вземете решение да се подложите на пластична операция помислете кои са причините да искате това и се възползвайте от възможността за консултация с екипа от естетични хирурзи и психолози. Човешкият разум действа на две нива - съзнателно и подсъзнателно (често наричано и несъзнателно). Повечето хора са наясно с това какъв проблем представлява за тях определена част от тялото им, но малцина са наясно как ефекта на тези проблеми се мултиплицира на подсъзнателно ниво и се отразява на тях самите и на отношенията им с останалия свят.

Много хора осъзнават негативните чувства към телата си, но не и че тези усещания, породени на психологическа основа, могат да доведат до сериозни ментални и емоционални разстройства като безспокойство и депресия. Повратната точка при вземането на решение за подлагане на козметична операция е  доколко "дефектният" участък от тялото ви пречи да бъдете приятели със себе си?

Докато повечето отрасли на медицината се фокусират върху грижи за физическото ни здраве, козметичната хирургия съчетава по уникален начин ефекта от подобрението в чисто физически план и приноса му за психологическото ни здраве. Мотивацията на пациентите да изглеждат и да се чувстват добре е директно свързана с усещането им за собствената им цена. Ще останете учудени от това какво се случва, когато мисълта "Искам да изглеждам по-добре"се прокрадне в главата ви. По-голямата от част от пациентите се подлагат на пластични операции, не за да удовлетворят нечия чужда потребност, а своята собствена. Тялото и ума работят синхронно, а движещата сила е надеждата, че помагайки на тялото, ще помогнат и на духа си. Красноречивите примери за това са много-някои от пациентите, преминали през липосукция, се връщат във фитнес залите и са способни да тренират упорито при това без да изпитват срам.

Упражненията водят до изгаряне на калории и вместо да потънат в бездната на депресията и бездействието, те започват да свалят килограми и да се чувстват по-добре. Младежкото и свежото излъчване след лазерен пилинг или лифтинг на лицето може да увеличи увереността и да подобри състоянието на духа. След трансплантацията на коса мъжете се чувстват по-уверени в работата си и по-атрактивни за срещуположния пол. Комбинацията от подобрен външен вид, нова увереност и отношението на другите хора могат да доведат до положителни промени в живота на пациента.

Проучвания доказват, че пациентите започват да се чувстват по-доволни от онази част от тялото им, върху която е извършена интервенцията, но резултатите са противоречиви относно това дали естетичната хирургия увеличава самочувствието, качеството на живота, самоувереността и междуличностните отношения в дългосрочен план. Според изследвания една година след хирургическата интервенция до 87 % от оперираните са били доволни от операцията, включително и от подобренията в цялостния вид на тялото им.

През 2004 г. около 240 хиляди козметични процедури са извършени на пациенти на 18 или по-малко години. Най-търсените кометични процедури са оформяне на носа, повдигане на гърдите, липосукция и др. Много малко изследвания обаче са проведени с цел изследване на безопасността и дългосрочния риск на тези процедури при възрастните. 7-12% от пациентите на пластичните операции страдат от дисморфично телесно разстройство. Въпросното състояние се характеризира с твърде голяма ангажираност на човека с външния му вид. Хората, страдащи от това разстройство, непрекъснато променят или проучват дразнещата ги част от тялото им до степен, в която тази манията пречи в други аспекти в живота им.

Характерно е, че след хирургическата интервенция пациентите преживяват кратка депресия, продължаваща от 1 седмица до 1 месец, през които възстановяването от деформацията на образа на тяхното тяло може да е и много трудно. Добрата новина е, че това е по-скоро временен стрес, отколкото депресия, нуждаеща се от систематизирано лечение и се появява най-често след кардинални промени във външния вид.



Тагове:   кара,   операция,   Какво,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: geronimo14
Категория: Забавление
Прочетен: 1058538
Постинги: 197
Коментари: 90
Гласове: 2610