Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2009 14:34 - Най-търсен е силиконовият бюст XXL
Автор: geronimo14 Категория: Забавление   
Прочетен: 2977 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-търсени са пластичните операции  за увеличаване на бюста, след тях се подреждат тези за корекция на носа и опъване на бръчките. У нас годишно се правят над 2000 хирургични корекции, сочи официалната статистика. Реално те са доста повече. Две трети са за поставяне на силиконови протези на бюста.

"Има много желаещи да увеличат бюста, не са по-малко тези, които искат корекция на нос и опъване на бръчки. И докато преди години в Европа въобще не се внасяха силиконови подплънки  за гърди над 300 кубика, днес поп-фолкът наложи по-едри стандарти", каза доц. Димитър Евстатиев, национален консултант по пластична хирургия. 

Все повече кубици пълнят сутиена. Няма закон, който да ограничи какви подплънки може да си сложим. Ако в Америка станаха няколко шумни скандала заради смърт от усложнения след поставяне на хиперголеми протези, у нас за това не се говори. Не че няма за какво, но всяка дама, която е решила да си прави тунинг на гръдната обиколка, обсъжда въпроса със спонсора си. Освен пари той най-често й дава и "компетентен" съвет с колко кубика да напомпа гърдите си. И понеже цената на операцията е почти една и съща, независимо какви протези ще си сложиш, по-евтино излиза да отидеш направо на 500, а не да минеш през няколко стъпки. Първо да сложиш 300, след година, като ти се видят незабележими, да  ги увеличиш на 400 и следващата операция да сложи очевидно големите от 450-500 кубика.

И докато на Запад модата на силиконовите подплънки XXL вече отмина, у нас тя тепърва идва, твърдят майсторите на скалпа. 

Най-дълъг "стаж" в пластичната хирургия у нас имат операциите за корекция на носа. В зората на своето развитие тези реконструкции се правеха най-вече в ИСУЛ. Повечето бяха не толкова за разкрасяване и корекция на природните дадености, колкото след травми и катастрофи. Те бяха безплатни, стига човек да докаже, че дефектът му пречи да диша, че е резултат от катастрофа, която го е обезобразила или създава друг медицински проблем.

. Националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев: Лицето не е пластилин image

- Доц. Евстатиев, известно е, че много млади жени си избират нос от модните списания, за да приличат на този или онзи фотомодел. Какви "модели" се търсят повече?

- Подходът е грешен, въпреки че много жени идват и заявяват: "Искам носа на Сандра Бълок." Ние не работим по поръчка. На всеки се прави снимка или на компютър се определя кой нос е най-подходящ.

- Има ли някакви определени пропорции?

- Има, разбира се. Още щом се нарисува върху снимката, се вижда, че този нос не е подходящ за жената. Има случаи, в които носът е доста голям, но като се намали, изпъква брадичката. Тогава трябва да се оформи и брадичката. Или да не се пипа носът.

- Значи пластичният хирург се явява арбитър между желанието на жената и нормите за красота?

- Лицето е цялостна композиция. Не е само нос, уста, брадичка, скули. Носът е елемент от общата визия. Трябва да пасва на овала, да отива на профила и на фаса. Ако на едно широко лице направиш малък нос, няма да отива.

- А вечно недоволните? Има такива, които правят поредица от операции с риск носът им въобще да изчезне. Като на Майкъл Джексън, за когото се говори, че има 5 корекции на носа?

- Хирургът трябва да прецени дали човек наистина се нуждае от операция. Лошото е, че частната естетична хирургия много се комерсиализира. И под благовидния предлог, че ако аз не я оперирам, тя ще отиде при друг, такива пациенти не се връщат. А някои от тях действително трябва да се насочат към психотерапевт.

- Вие връщали ли сте пациент?

- Да, връщал съм. Дори ме обвиняват, че прекалено подробно обяснявам за рисковете и усложненията. Те ми казват: "Докторе, ама ти ни плашиш." Аз не плаша никого. Но смятам, че когато човек отива на операция, която не е животоспасяваща, може с нея, може и без нея, той трябва да бъде запознат с усложненията.

- А има ли усложнения?

- Разбира се, че има. Най-честото усложнение е носът да не стане точно така, както е нарисуван. Защото лицето не е нито пластилин, нито картоф, който може да се одялка. Трябва да се подходи индивидуално. Не може да има щампа или някаква схема.

- Кой е най-честият въпрос, който ви задават пациентките?

- Най-много се дразня, когато започнат с това колко ще струва. Не се интересуват кой ще ги оперира, добър специалист ли е, а питат само за цената. Като че ли ще купуват сирене от пазара.

- А къде е най-евтино?

- В Александровска болница е най-евтино.

- А да не е като с евтиното сирене… да е некачествено?

- Тук работят най-добрите специалисти, тези, които обучават всички естетични хирурзи и водят специализациите у нас. Така че не винаги цената е определяща.

. ПОД ПРОЖЕКТОРА. Холивуд разчита на майсторския скалпел image

Мерилин като Норма Джийн и след корекциите на хирурга.

Формата на носа се оказа съществен фактор за кариерата на филмовите звезди в Холивуд. Майсторският скалпел превърна невзрачната провинциалистка Норма Джийн в неотразимата Мерилин Монро. А изящната извивка на деликатния є нос става част от новия є имидж.

image

Бритни Спиърс



"Каква операция, за какво говорите", възмути се очарователната Скарлет Йохансон, чийто нос до- скоро беше с доста широка основа. След ринопластиката чертите є станаха по-фини. При това актрисата въобще не загуби своята индивидуалност. И до ден днешен обаче тя страстно отрича, че е правила корекция.

image

Джанет Джексън

"Ще потърся помощта на пластичен хирург едва когато се наложи да се боря с признаците на старостта. Вярвам в пластичната хирургия и не бих искала да изглеждам като стара вещица", пали се тя.

Дженифър Анистън е почти естествена. Тя наследява от баща си характерния огромен гръцки нос, но коригира тази несправедливост още през пубертета.

На следващата година тя прави още една операция.

image

Уинона Райдър

Но днес вече е страстен противник на "намесата в природата" и обяснява, че операциите са се наложили "по медицински причини".

Бритни Спиърс прави корекция на носа си, когато е на върха на кариерата си. Пластичният хирург взема хитро решение - новият є нос е копие на естествения, но доста по-малък. Не се получава обаче от раз, налага се втора операция.

image

Анджелина Джоли

Резултатът е превъзходен.

Ринопластиката на Холи Бери е една от многото операции, които прави актрисата. Тя превръща симпатичното момиче в ярка звезда с характерна красота. Хирургът намалява широчината в основата на носа. Това е една от най-характерните операции, която правят афроамериканските звезди. След намесата на пластичния хирург кариерата на Холи Бери полита шеметно нагоре.

image

Дженифър Анистън

Тя стана единствената жена, носителка на "Оскар" като партньор на Джеймс Бонд.

Уинона Райдър, преди да стане звезда с филмите "Едуард Ножиците" и "Дракула", също прави корекция на носа си. Хирургът постига невероятен успех - тя изглежда така естествено, че дори познавачи не могат да разберат, че е правила някаква корекция.

От ученическите си години Анджелина Джоли е красавица и бързо става фотомодел. След като излиза на екран с филма "Хакери", се решава на пластична корекция - изтъняване на преградата между ноздрите. Намесата на хирурга е толкова деликатна, че и до ден днешен спецове спорят дали подобна операция въобще е била правена.

Малката сестра на Майкъл Джексън - Джанет, смело тръгва по стъпките на знаменития си брат. Тя прави успешна кариера на певица и активно променя външния си вид. За щастие съумя да спре навреме.

Веселина Мончева

 




Тагове:   бюст,   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: geronimo14
Категория: Забавление
Прочетен: 1059540
Постинги: 197
Коментари: 90
Гласове: 2610